Дистанционна консултация по кърмене и хранене

Епидемията ни изненада и постави бариери в общуването, за които не бяхме подготвени. Ние решихме да не се оплакваме, а да приемем ситуацията като предизвикателство и да потърсим нови възможности в кризата. Днес ви представяме дистанционната консултация по кърмене и хранене на бебето.

прочети повече >>
 
Голямото начало - кърменето през първия месец

Честито, вече си мама! Дали за първи или за пореден път, твоята рожба се нуждае да се храни, за да расте. А най-добрата храна зя всяко новородено е майчината кърма.

Всяко бебе и всяка майка са различни, но ще ви припомня някои факти за кърменето, които са универсални и важат за всяка нова мама.

прочети повече >>
 
Нуедобните въпроси от едно непубликувано интервю

Днес разчиствах компютъра си и попаднах на този материал. Ще го споделя с вас, защото не ми се ще да го хвърлям. Но първо ще ви разкажа как, кога и защо бе написан.

Преди време с мен се свърза неизвестен журналист от позната ми медия. Писмото беше нещо такова: „Здравейте, д-р Даскалова! Не се познаваме, казвам се (пропускам името по очевидни причини), току-що започвам своята журналистическа кариера и много искам да се развивам в областта на здравната журналистика. Замислям един проект, който ще представя на началството и затова се обръщам към Вас, дали ще имате желание и време да ми помогнете да го осъществя. Обаче са малко неудобни въпросите, които искам да Ви задам.“

прочети повече >>
 
Мъжкият фактор и как да повишим шансовете за успешно зачеване

Решението за създаване на семейство е сериозна стъпка и трябва да бъде осъзнато и желано и от двамата партньори. Когато опитите за зачеване дълго време не се увенчават с успех, това често води до притеснения и допълнителен стрес за двойката.

прочети повече >>
 
Речник

В тази статия ще намерите някои от основните термини, свързани с репродуктивното здраве, тяхното название на български, английски и латински, както и кратка дефиниция. С това целим да повишим здравната култура на хората и да поднесем точна информация по интересуващите ви проблеми. Речникът е динамичен и се обновява с нова терминология.

прочети повече >>
 
Най-пълноценната подкрепа по време на бременността с Прегнакеър МАКС

Бременността е едно от най-прекрасните и вълнуващи изживявания за всяка жена. Период на очакване, трепет и много промени в женския организъм.

Важно е спазването на пълноценен, разнообразен и балансиран хранителен режим, допълнен с витамини, минерали, микроелементи и др.

Витамините и микроелементите участват във всички важни процеси в човешкия организъм, а в хода на бременността нуждите от тях се повишават.

прочети повече >>
 
Често задавани въпроси за кърменето

Докато жената е бременна, всеки месец тя посещава своя лекар и акушерка, задава въпроси и получава отговори, прегледи, изследвания и всякаква грижа. Тя никога не е сама и може да се справи с новостите, които ѝ се случват. Но когато роди, тя остава сама с едно малко човече, което зависи изцяло от нея. Повечето жени знаят предварително дали ще кърмят, други се убеждават едва след раждането в ползите от кърмата, а трети са сигурни, че няма да кърмят изобщо. Всяка една от тези жени има право и трябва да бъде подкрепена от своя медицински специалист. Затова в нашия кабинет по кърмене се опитвам да съставя с всяка една жена индивидуален план за хранене на бебето, така че тя да се справи успешно с него. Винаги давам възможност на родителите да изкажат своето мнение и нагласи.

прочети повече >>
 
В помощ на благотворителността

Скъпи пациенти и приятели, бихме искали да ви разкажем за една инициатива, която истински ни развълнува.

Тези, които ни познавате, знаете, че ние сме социално отговорни и се опитваме да помагаме на нашата общност не само с опита и знанията си. При нас ще намерите постоянна информация за различни благотворителни инициативи, които подкрепяме и в които активно участваме.

прочети повече >>
 
Балансирано хранене и прием на витамини в детска възраст

Детството е уникалeн период от човешкото развитие. Здравето, пълноценното хранене, грижите и физическата активност на детето са отговорни за растежа и развитието му. Профилактиката, закаляването, двигателната активност, спортуването и игрите на открито са изключително важна част от пълноценната грижа в отглеждането. За съжаление те понякога остават на втори план.

прочети повече >>
 
Нощното кърмене - когато денят и нощта се сливат

„Никога след това няма да бъдете толкова безусловно обичана и така необходима за някого.“

Г. Нюлендер

Въпросите за нощното кърмене вълнуват много от майките. Една жена, станала майка току-що, трябва да изтърпи безсънието нощ след нощ. В същото време не може да почива много и през деня, за да се грижи за своето бебе или пък за по-голямото си дете, дома си и другите си ежедневни задачи. Отделно от това сънят при майката е много лек - една въздишка на бебето и вече сме на крак! Затова не се учудвам и не осъждам въпросите на новите майки, кога могат да преустановят нощното кърмене. Разбирам ви! В тази тема ще споделя някои факти и разсъждения относно кърменето през нощта.

>> прочети повече
 
Ежедневна хигиена на бебето - видеоурок

Скъпи бъдещи и настоящи родители, мами и татковци, баби и дядовци! Бебето е вече у дома и очаква нашата любов и нашите грижи. Ами сега! Какво да правим, за да посрещнем нуждите на малкото човече, без да се стресираме. На вашите въпроси отговори дава нашата акушерка Ина Сарова в онлайн видеолекцията на тема "Ежедневна хигиена на бебето". Благодарим на организаторите от Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре".

 
Как да успокоим плачещото бебе с позабравени методи от миналото

Пет стъпки за "мир вкъщи"

Всички майки познават ужаса от ревящото до полуда бебе и тъгата, че не знаят как да го успокоят, въпреки, че е нахранено и преобуто. Все пак можем да направим нещо и то не е никак трудно. Прочетете съветите на нашата акушерка Ина Сарова и опитайте да ги приложите на практика.

>> прочети повече
 
Какво да очакваме от онлайн консултациите

Здравейте, приятели. От днес стартираме нова услуга, чрез която ще можете да се допитвате до нас от разстояние. Тази консултация е подходяща за пациенти от отдалечени райони на страната, живеещи в чужбина или за тези, които по някаква причина не могат да дойдат физически до нас. Можете да получите онлайн консултация от нашите специалисти, като използвате платформата за телемедицина:

Онлайн консултация

>> прочети повече
 
Училище за родители 2020 г. - индивидуално и безплатно

Уважаеми бъдещи родители, и през 2020 г. продължава нашата инициатива Безплатно училище за родители, която се провежда от Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив.

Занятията ни се провеждат всеки работен ден в удобно за вас време след предварително записване на тел. 0893 530 580 или 032 81 06 83 и са с продължителност до 45 минути. Примерни теми можете да намерите в статията Училище за родители.

>> прочети повече
 
Предоставяне на подходяща информация и съвети (консултиране) по въпросите на семейното планиране

Световната здравната организация (СЗО) обяви 2020 година за година на медицинската сестра и акушерката. Изборът не е случаен, преди 200 години е родена Флоранс Найтингейл - английска медицинска сестра, която поставя основите на съвременната сестринска грижа.

Работата на акушерката у нас почти винаги остава незабелязана и неоценена, освен това е ограничена законодателно и това не позволява на акушерката да окаже здравната грижа в пълния обем и според високото си образование и квалификация. Затова през цялата година ще ви запознаваме с компетенциите на акушерката и възможностите да ви помогне в рамките на действащото законодатество.

>> прочети повече
 
Довиждане, 2019, благодарим!

Скъпи приятели, изпращаме 2019 г. с благодарности към нашите партньори. Често, в забързаното ежедневие, забравяме да благодарим на хората, които са наши съмишленици в работата, приемайки тяхното присъствие за даденост. Затова днес, няколко часа преди края на старата година, отправяме нашите думи на благодарност към вас, които ни подкрепяхте през годината.

>> прочети повече
 
Биозин Пробиотик Фем

Biozin Probiotic Femme осигурява баланс на вагиналната флора и защитава от външни агенти. Съдържа пробиотичен комплекс SynBalance® Gynelle с 3 млрд. живи колонии Lactobacillus acidophulus, L. rhamnosus, L. plantarum.

>> прочети повече
 
Важни витамини и минерали при бременност и кърмене

Бременността е едно от най-прекрасните и вълнуващи изживявания за всяка жена. В този период, обаче, настъпват и много промени в женския организъм. Важно е спазването на пълноценен и разнообразен хранителен режим, обогатен с витамини, минерали, микроелементи и други ценни хранителни съставки.

>> прочети повече
 
Невенът – защитна обвивка за деликатната бебешка кожа

Създаването на нов живот е преживяване, което ни дава чувство на дълбока връзка с природата. В този уникален момент природата ни подарява най-силното чувство, на което сме способни - безусловната любов между родител и дете. Това е интуицията, която кара мама и татко да вярват, че всичко се случва правилно.

>> прочети повече
 
Как да се справим с празничната тъга

Семейните празници покрай Коледа и Нова година са дни на радост и любов. Но те могат да бъдат болезнени за хората, които копнеят да имат дете. Една от шест двойки в репродуктивна възраст изпитват затруднения по пътя към мечтаната рожба. Екипът в нашия център по репродуктивно здраве разбира това. За да ви помогнем, съставихме списък от идеи и съвети как да се справите по време на празниците. Тези подходи за справяне са ни споделени през годините на активна работа и показват как хората без деца намират начин да преодолеят тъгата и празничната депресия. Може би и вие ще откриете зрънцето полезна информация за себе си в този текст. А може би ще добавите и нещо ново като съвет към другите хора.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 1 от 3