Бъди в час по репродуктивно здраве - за момчета

"Бъди в час по репродуктивно здраве" е национална информационна кампания на сдружение "Зачатие" за превенция на стерилитета и репродуктивните заболявания. Тя е насочена към младите хора и се състои от две безплатни илюстровани книжки отделно за момчета и за момичета.

 
Бъди в час по репродуктивно здраве - за момичета

"Бъди в час по репродуктивно здраве" е национална информационна кампания на сдружение "Зачатие" за превенция на стерилитета и репродуктивните заболявания. Тя е насочена към младите хора и се състои от две безплатни илюстровани книжки отделно за момчета и за момичета.

 
Подарък от нас за годишнината на кабинета ни по кърмене

Здравейте, прекрасни кърмещи майки! Кабинетът ни по кърмене има годишнина. За жалост, и тази, както и миналата година, епидемичната обстановка не ни позволява да осъществим мащабна инициатива. Макар да не можем да се съберем заедно, ние сме до вас непрекъснато. Затова през март с нашата акушерка Ина Сарова решихме да ви направим подарък. Всяка записана жена за консултация по кърмене ще получи още едно безплатно посещение.

прочети повече >>
 
10 от 10

Много или малко е 10?

прочети повече >>
 
Мартеници за здраве и за подкрепа

Скъпи приятели, както знаете, всяка година купуваме мартеници с благотворителна цел. Тази година решихме да подкрепим групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. Ако имате желание, направете го и вие. В групата ще намерите и други уникално красиви неща, а с всяка покупка подкрепяте една майка. Нашите мартенички вече са готови и очакват своите притежатели. Можете да ги видите на фейсбук страницата ни.

 
Календар с благотворителна цел

Скъпи приятели, ако още не сте си купили календар за 2021 година, ето нашето предложение. Календарът на фондация "Капачки за бъдеще" струва 15 лв., а целта на продажбата е да се съберат пари за купуване на специална неонатологична линейка. Побързайте - календарът е разкошен, а бройките са ограничени!

 
Почивни дни през май

Уважаеми пациенти, нашият екип ще почива на 5 май (сряда) и 7 май (петък). Заедно с официалните почивни дни в края на април и началото на май, практиката ни ще бъде затворена между 30 април и 9 май включително.

Молим да го имате предвид, когато планирате посещенията си при нас. Вижте дните и в календара.

прочети повече >>
 
Нашите автори в блога на Аптеки 36.6

Скъпи настоящи и бъдещи родители, и през 2021 г., както и през 2020 г. специалисти от нашия екип са автори в Списание Аптеки 36.6. Ние присъстваме ежемесечно в луксозното списание с подробни и достоверни материали. Можете да ги прочетете безплатно в рамките на месеца, а след това и в блога. Тези, които вече ни познавате, знаете, че за нас разпространението на здравни знания е постоянен и неотменен ангажимент към нашата общност. А тези, които още не ни познавате – надяваме се също да намерите при нас нужната ви информация и тя да ви е полезна по пътя на родителството.

прочети повече >>
 
Комплексна грижа и през 2021 година

И през 2021 г. продължава нашата комплексна грижа. Комплексният подход към изясняване на проблемите винаги е за предпочитане пред частичното и отложено във времето изследване на определени показатели. Затова в Център по репродуктивно здраве "Д-р Васил Даскалов" - Пловдив предлагаме комплексни медицински услуги в направленията Проследяване на бременност (женска консултация) и Репродуктивно здраве - установяване на проблеми при безплодие, незабременяване или невъзможност за износване на бременността. Какви са ползите от комплексната грижа?

прочети повече >>
 
Д-р Васил Даскалов в юбилейния брой на ISUOG

Уау! Какво начало на годината! Горди сме да споделим, че снимка на д-р Васил Даскалов беше селектирана в състезание по случай 30-годишнината на ISUOG (Международното дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията) и публикувана в юбилейното издание на белия журнал - ежемесечното издание на професионалната организация. Разгледайте уникалната галерия - ще познаете снимката по националното знаме на България!

 
2020 в 20 снимки

Здравейте, приятели! Каквото и да си говорим, годината беше шантава. Но дори и да ни се иска да я забравим, това няма как да се случи. Затова решихме да ви покажем нашата ежегодна равносметка в албум "2020 в 20 снимки". Оказа се, че времето лети неусетно, макар да е осеяно с препятствия и белязано с трудности и 20 снимки са ни крайно недостатъчни, за да ви разкажем за нашите обществени ангажименти.

❌ Ще пропуснем разочарованията, болката от загубен живот, счупената апаратура, страхът за здравето на близките и на пациентите ни.

✅ Ще ви разкажем за любовта, за идеите и тяхното реализиране. Вижте какво сме свършили в специалната ни селекция.

 
Благодарим!

В края на 2020 година искаме да благодарим на всички наши пациенти:

  • за доверието, което ни гласувате
  • за позитивните емоции, които споделяте с нас
  • за любовта, с която топлите сърцата ни
  • за критиката, с която ни помагате да ставаме по-добри
  • и защото не ни забравяте, дори когато вече нямате нужда от нас!
прочети повече >>
 
Акушерка Ина Сарова получи сертификат от Certificate Program in Nursing and Nutrition и Institute for Johns Hopkins Nursing

Здравейте, приятели! Слагаме край на тази „различна“ година с една добра новина и с вярата, че изпитанията ни правят по-добри, милосърдни, отговорни и сплотени. Нашата акушерка Ина Сарова завърши успешно 20-седмичен курс и получи сертификат от Certificate Program in Nursing and Nutrition (CPNN) и Institute for Johns Hopkins Nursing (IJHN). Благодарим за подкрепата на Нестле детско хранене.

прочети повече >>
 
Вижда му се краят ...

... на тази трудна година. Скъпи приятели, колеги, пациенти, решили сме да си починем малко в края на годината. Последният ни работен ден за 2020 г. ще е 23-ти декември, а след това в уюта на зимните празници ще се постараем да съберем сили и да се посрещнем предизвикателствата на новата година. Първият ни работен ден ще бъде 4-ти януари 2021 г.

прочети повече >>
 
Три важни ултразвукови прегледа в късна бременност

И през месец декември продължава нашето сътрудничество с Аптеки 36.6. На стр. 18-19 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Васил Даскалов за три важни ултразвукови прегледа в късна бременност. В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Как да ни откриете през седмицата

Здравейте, приятели, колеги, пациенти и всички, които бяхте загрижени за нашето здраве през изминалите дни. Благодарим ви сърдечно за подкрепата, окуражителните думи и готовността да ни помогнете. Щастливи сме с приятели като вас!

Искаме да ви кажем, че нашият екип е здрав и готов за работа. Заболяването при нас премина леко и в домашни условия, надяваме се и при всички други хора да е така. Разбира се, ще изчакаме да премине карантината. Първият ни работен ден ще е понеделник, 23-ти ноември. Дотогава ще сме на ваше разположение през платформата за телемедицина.

прочети повече >>
 
Нискомолекулярни хепарини за бременни жени

Съобщение от ИАЛ

Във връзка с проведената днес, 11.11.2020 г., среща в Министерство на здравеопазването с участието на представители на Изпълнителна агенция по лекарствата, Българския фармацевтичен съюз, търговци на едро с лекарствени продукти и притежатели на разрешения за употреба и взетите решения за специална организация за разпространение в аптечната мрежа на допълнителни количества лекарствени продукти - нискомолекулярни хепарини, публикуваме, по представени от търговците на едро данни, списък на аптеките на територията на страната, от където могат да бъдат закупени.

прочети повече >>
 
Коронавирус в нашия център

Уважаеми пациенти и колеги, инфекцията с новия вирус SARS-Cov-2 (коронавирус) достигна и нашия център. Рени, нашата любима секретарка, е болна. Останалият ни персонал е с отрицателни бързи тестове за антиген, очакваме и резултатите от PCR, както и разпореждане от РЗИ. За ваша сигурност сме затворили до по-добри времена, вероятно до 22 ноември. Благодарим на тези, които не ни се скараха, че им отлагаме часовете.

Пазете се и пазете другите!

продължава>
 
Съхранение на репродуктивните способности при мъже

Нашето сътрудничество с Аптеки 36.6 продължава. През ноември традиционно обръщаме внимание на мъжете. Този път на фокус е една трудна тема - онкологичните заболявания. На стр. 38-39 в новия брой на Списание 36.6 можете да прочетете статията на д-р Мариела Даскалова на тема "Съхранение на репродуктивните способности при мъже". В броя ще намерите и други интересни и полезни материали.

Приятно четене!

 
Неинвазивен пренатален тест за хромозомни аномалии

Вече 8 години в нашата практика предлагаме неинвазивен пренатален тест за хромозомни аномалии (НИПТ)!

Малко история

Когато преди десетина години прочетохме първите плахи научни публикации за това изследване, което за онзи момент звучеше революционно, инстинктивната ни реакция беше - невероятно откритие, огромен напредък в науката, но за жалост ще дойде у нас след много години и ние едва ли ще го доживеем.

прочети повече >>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 1 от 7