Обучение на студенти

Здравейте, приятели! Ако сме били малко тихи и неактивни през месец май, то е защото бяхме заети с обучение на студенти. Инициативата беше на Асоциация на студентите-медици - Пловдив. В рамките на 2 седмици в нашия център минаха 60 студенти по медицина, от първи до шести курс. Те имаха уникалния шанс да видят как работи един частен център, който се грижи за репродуктивното здраве.

Искаме да споделим с вас няколко неща:

  • Нашите студенти са прекрасни! Умни, любознателни, съвестни. Обнадеждени сме за бъдещето на здравеопазването в страната ни. Групите имаха възможност да присъстват на гинекологични прегледи, консултации относно безплодие и проследяване на бременност.
  • Освен за медицина, имахме възможност да си поговорим и за взаимоотношенията между пациенти и лекари, за сътрудничеството и конкуренцията в нашата сфера; как да се самообучават, за да не разчитат само на местни авторитети; как да намерят достоверна информация в интернет; за това как общуваме с пациентите, да пазим лекарската тайна, как се съобщават лошите новини на пациентите, колко е важно да сме коректни и почтени и т.н.
  • Нашите пациенти са страхотни! Всички, които помолихме да позволят на студентите да присъстват на консултациите и прегледите, се съгласиха. Благодарим ви от сърце, чудесни сте! Нека добрината ви се връща стократно.
  • Уважаеми колеги от Министерство на здравеопазването! Опитайте да направите такива промени в системата на здравна помощ, които да не отблъскват младите специалисти. За да останат в България. Положението и без това не е добро, а сме сигурни, че с малко взаимни усилия бихме постигнали високи резултати.