Дистанционна консултация по кърмене и хранене

Епидемията ни изненада и постави бариери в общуването, за които не бяхме подготвени. Ние решихме да не се оплакваме, а да приемем ситуацията като предизвикателство и да потърсим нови възможности в кризата. Днес ви представяме дистанционната консултация по кърмене и хранене на бебето.

Разбира се, идеята за телемедицина, която не е оригинална и нова за света, но трудно пробива път у нас. В страни, в които разстоянията са проблем и бременните жени трябва да пътуват, за да достигнат до висококвалифицирана помощ, като напр. в САЩ, това е стандартна практика с цел да достигне помощта до всеки пациент, независимо къде се намира. Новата инфекция и пандемията COVID-19 промениха нагласите ни, поставиха нови изисквания пред нашата работа, както и пред нашите пациенти. След първоначалното стъписване решихме, че трябва да използваме кризата като възможност и да разширим нивото на предлаганите здравни грижи.

От вече почти едногодишния ни опит с онлайн консултирането можем да твърдим, че много голяма част от проблемите на кърмещите майки могат да се решат по този начин също толкова успешно, колкото и при консултациите на място.

В кои ситуации е подходящо онлайн консултирането

  • ако вашето бебе е родено преждевременно и се намира в отделение за недоносени, а вие имате нужда от помощ и съвети за началото на лактацията и изцеждането
  • ако вашето бебе е доносено, но по друга причина се налага да се задържи по-дълго в болницата
  • ако вие след раждане имате лечение, което налага временно да не кърмите, но искате да продължите с кърменето след това и имате нужда от съвети как да поддържате лактацията и кога ще можете пак да кърмите
  • ако сте родилка на специален режим, който не позволява да пътувате
  • за жените в карантина
  • когато се притеснявате от инфекции, макар и рискът да е малък
  • за семействата извън Пловдив, в това число и извън страната
  • когато нямате възможност да пътувате, защото времето е лошо, разстоянията са големи, колата ви е на ремонт и т.н.
  • ако имаме уговорена среща, но ние по някаква причина се налага да я отменим
  • когато искате консултацията да е в късните часове на деня, в извънработно време или в почивен ден
  • ако вече сте били наши пациенти за кърмене и искате да продължим със захранването на бебето
  • за да ви изготвим индивидуални схеми за захранване и хранене
  • както и за всички желаещи да направят първоначална консултация (в много голям процент проблемите могат да се решат и без да се налага да пътувате и да се виждаме на място). Разбира се, ако проблемът налага да се видим, ние ще ви информираме за това.

Кой провежда консултациите

Това е Ина Сарова. Тя е акушерка, а кърменето е в обема на дейностите на акушерките. Нейната квалификация е висока, като непрекъснато се поддържа чрез ежегодни курсове и има множество сертификати от България и чужбина, между които и сертификат за кърмене и детско хранене от Certificate Program in Nursing and Nutrition (CPNN) и Institute for Johns Hopkins Nursing (IJHN).

Как се провеждат консултациите

Това може да стане чрез видеовръзка с използване на платформа като Viber или WhatsApp, което ще уточним предварително. Необходимо е да запишете час за консултация на тел. 0884440657 или на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Как се заплащат консултациите

Това става по банков път, преди или след консултацията.

Цената на онлайн консултация 45 лв.

Банкова сметка:

АСМПАГ ИП Д-р Васил Даскалов

IBAN: BG24STSA93001527783802

Как да се подготвите за консултацията

Няма особени изисквания, освен да имате зареден телефон или компютър с камера, да е относително тихо около вас (плачът на бебето не ни прачи) и да вярвате в способността си да се справите с предизвикателствата, които новата роля в живота ви поднася.

Не забравяйте също така и че Училището ни за родители работи на пълни обороти.